Skip to main content

Over Rolien

Bij mijn werk voor de grootste bloemen- en plantenveiling van de wereld was ik onder de indruk van de gigantische hoeveelheid bloemen en planten die dag in, dag uit vervoerd worden. Al die kleuren geven een prachtig beeld.

Ik werkte destijds aan het verbeteren van de efficiëntie van de logistiek. Maar waarom hebben we zoveel nieuwe bloemen en planten nodig? Voor bloemen is dat logisch aangezien je 1 á 2 weken van een bos bloemen kan genieten. Ook 1-jarige planten als viooltjes zijn per definitie een product waar je kort van kunt genieten. Bloeiende planten als de bromelia kunnen jaren leven en vaste planten als de ficus decennia. Toch leven ze zelden zo lang.

Ik wil verspilling tegen gaan. Dat we spullen goed en lang kunnen gebruiken. Ik wil dat wij ons gezonder voelen. Alleen al het kijken naar groen helpt mij hierbij. Het is bewezen in diverse onderzoeken en je ervaart het zelf vast ook. Als ik even in de tuin of het park zit, door het bos loop, het maakt mij rustiger en geeft me nieuwe ideeën. Verzorging van de planten, of een strandwandeling, heeft bij mij ditzelfde effect.

Met Circular Green wil ik dat wij ons gezonder voelen door een groene inspirerende werkomgeving. Met zo min mogelijk grondstoffen. Met planten die in waarde toenemen in plaats van afnemen. Dit kan door goed samen te werken. Door te weten wie wanneer wat nodig heeft.   

Graag deel ik mijn ervaringen. Hoe je een circulair business model op zet. Hoe tevreden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn als planten bloeien en groeien. Hoe blij ik ben als ik lachende mensen tussen onze planten zie. 

Rolien Wiersinga


Circular Green
Plants as a service