Skip to main content
| Nieuws

Planten versus een technologisch klimaatbeheersingssysteem

Planten doen veel goed voor de mensen in een werkomgeving. Wat kunnen planten bijzonder goed? Meest opvallende uit recent onderzoek is misschien dat als er een (technologische) klimaatbeheersingssysteem is – deze effectief is om de gewenste temperatuur en CO2-waarde te bereiken. Planten zorgen echter voor een verbeterde luchtvochtigheid – met significant minder aantal te droge dagen in kantoorruimte en minder klachten van medewerkers over te droge lucht.

Het vervolgonderzoek van de WUR over de effecten van planten in de werkomgeving op het welzijn en functioneren van medewerkers is vroegtijdig gestopt door Covid. Afgelopen mei is er wel een rapport gepubliceerd (Hermans et al., 2022, Interventiestudie naar de effecten van planten in de werkomgeving op het welzijn en functioneren van kantoormedewerkers en de betekenis hiervan voor de organisatie, Wageningen University & Research). 

Daarnaast is het idee dat planten de temperatuurbeleving beïnvloeden. De range van temperaturen die men als acceptabel ervaart is breder als er planten in de ruimte aanwezig zijn. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken in de winter en minder hoeft te koelen in de zomer. Planten zijn daarmee dus ook een mooie energiebesparing. 

 

 

Eigenaar Circular Green

Heb je vragen of wil je iets kwijt naar aanleiding van dit artikel?


Circular Green
Plants as a service