Skip to main content
| Nieuws

Voedselbank voor bijen

Zo lekker al die bloemen die nu buiten bloeien, essentieel voor de biodiversiteit. Helaas is het nog niet genoeg. We kunnen de bestuivers helpen met een feestmaal. Daarom is Circular Green voedselbank voor bijen, georganiseerd door The Pollinators. 

Iedereen kan een zakje met inheemse bloemenzaadjes ophalen bij een voedselbank voor bijen uit de buurt.  De zaadjes kunnen uitgestrooid worden in de tuin of op het balkon.

Het uitdelen van de zakjes levert leuke gesprekken op met mensen die ook graag in de natuur zijn en deze willen helpen te behouden of te verbeteren. En natuurlijk is er veel (schatting is 140.000 m2) aarde ingezaaid met inheemse gifvrije bloemen. Dit is dankzij 50 coalitiepartners die de campagne van The Pollinators mede mogelijk maakte, de 3000 voedselbanken voor bijen en alle deelnemers die gezamenlijk 60.000 zakjes bloemzaad hebben uitgestrooid.  

Bijen zorgen natuurlijk voor honing. Bijen bestuiven echter ook bloemen, door het stuifmeel uit de ene bloem over te brengen op de stamper van een andere bloem. Deze bestuiving is cruciaal voor de vruchtvorming. Dankzij de bijeen groeien en eten wij veel vruchten zoals appels, peren, kersen, pruimen en bramen. Bijen bestuiven ook vele andere planten en zorgen daarmee voor een grotere biodiversiteit.

Eigenaar Circular Green

Heb je vragen of wil je iets kwijt naar aanleiding van dit artikel?


Circular Green
Plants as a service